eshop
 

Výhody osvětlení s vyměnitelným světelným zdrojem. Část 1: Udržitelnost

8. 1. 2024

Autor: Maija Alasalmi

 

Pokud jde o výměnu osvětlení a výběr řešení osvětlení pro vaši firmu, může být obtížné orientovat se v džungli nesčetných možností. Proto jsme se rozhodli napsat blogovou sérii a popsat výhody řešení výměnného zdroje světla.

 

*Výhody osvětlení s vyměnitelným světelným zdrojem. Část 1: Udržitelnost*

 

Dnes existuje mnoho možností, jak vytvořit dlouhotrvající a energeticky úsporné osvětlení. Ale pokud se podíváte z širší perspektivy životního prostředí, jde o mnohem víc než jen spotřebu energie.

 

Směrnice EU o ekodesignu z roku 2021 vybízí společnosti, aby se zapojily do oběhového hospodářství, a upozorňuje nejen na energetickou účinnost, ale také na možnosti opětovného použití, aktualizace, opravy a recyklace produktů. Nové nařízení rovněž podporuje výměnu světelných zdrojů a samostatných ovládacích zařízení. Všechny přispívají k příznivému využití materiálů, a tím snižují emise a nepříznivé dopady produktu nebo služby na životní prostředí.

 

My si myslíme, že to je jediná cesta vpřed – a co vy?

 

Všechny tyto aspekty jsou již zohledněny u řešení s vyměnitelným světelným zdrojem.

 

  • Vyměnitelnost světelného zdroje: v našem řešení lze světelný zdroj snadno vyměnit bez nářadí a bez potřeby elektrikáře.
  • Dlouhá životnost: LED trubice Valtavalo vyrobené ve Finsku mají dlouhou životnost až 125 000 hodin.
  • Upgradovatelnost: osvětlení lze snadno aktualizovat nebo upgradovat výměnou světelného zdroje ve svítidle nebo zvýšením/snížením počtu světelných zdrojů.
  • Opravitelnost: údržba je stejně jednoduchá jako výměna světelného zdroje. LED trubice obsahuje veškerou technologii potřebnou k vytvoření vysoce kvalitního osvětlení. Svítidla naproti tomu nemají žádné samostatné rozbitné tlumivky nebo předřadníky a jsou bezúdržbová.
  • Opětovné použití: světelný zdroj lze podle potřeby flexibilně přesouvat z jednoho svítidla nebo prostoru do druhého. LED trubice je také standardizovaným světelným zdrojem a nepřetržitá dostupnost je zajištěna souladem s mezinárodní normou IEC 62776, publikovanou v roce 2014.
  • Recyklovatelnost: na konci jejich dlouhého životního cyklu lze naše produkty recyklovat.

 

Jsme průkopníci a zastánci udržitelného osvětlení. Je pro nás důležité, abychom byli schopni zajistit osvětlení, které obstojí ve zkoušce času a je šetrné k životnímu prostředí.