eshop
 

Výhody osvětlení s vyměnitelným světelným zdrojem. Část 3: Snadnost

8. 1. 2024

Autor: Maija Alasalmi

Zářivky obsahující rtuť budou brzy vyřazeny z trhu, ale výhoda vyměnitelnosti světelného zdroje bude stále zachována. Proč to stojí za to? Přečtěte si více níže!

 *Výhody osvětlení s vyměnitelným světelným zdrojem. Část 3: Snadnost*

Snadná instalace

  • V mnoha případech lze LED trubice instalovat přímo do stávajících zářivkových svítidel. Je samozřejmé, že by to mělo být provedeno pouze v případě, že stávající svítidla jsou stále v dobrém stavu. O stav reflektorů svítidla se však není třeba starat, neboť LED trubice vyzařují světlo jiným způsobem a reflektory již nebudou potřeba.
  • Druhou možností je instalace nových svítidel speciálně navržených pro LED trubice. Ty jsou k dispozici pro širokou škálu aplikací, od kanceláří po obchodní, logistické a dokonce i náročné průmyslové prostory. I zde lze využít stávající rozmístění a vedení. Takže to nemusíte vždy předělávat.

Snadná údržba

  • V tomto případě snadná údržba znamená bezúdržbovost: kromě běžného čištění pokryje veškerou nezbytnou údržbu jednoduchá výměna trubice. LED trubice obsahuje veškerou potřebnou technologii a lze ji snadno vyměnit.
  • LED trubice Valtavalo lze instalovat a vyměňovat bez jakýchkoliv elektrických prací a lze to provést snadno a rychle při běžné údržbě budovy.
  • Svítidla pro led trubice však neobsahují samostatné předřadníky nebo tlumivky, které mohou být obtížně vyměnitelné. To znamená, že ve většině případů kromě běžného čištění nevyžadují další údržbu.

Snadný upgrade

  • Pokud je potřeba osvětlení přizpůsobit novému účelu, lze to provést výměnou světelných zdrojů. Pokud například část místnosti vyžaduje lepší podání barev, lze toho dosáhnout vybavením svítidla novými světelnými zdroji poskytujícími vysoké barevné podání světla.
  •  Úroveň osvětlení lze upravit zvýšením nebo snížením počtu světelných zdrojů (je možné i ovládání osvětlení).
  • Při přechodu na trubici se stejnou barevnou teplotou zůstává osvětlení po každé změně stejné.

Údržba osvětlení s vyměnitelnými zdroji světla je proto velmi snadná a levná a dlouhá životnost LED trubic finské výroby dále prodlužuje servisní intervaly. Náklady na údržbu a servis osvětlení jsou výrazně sníženy, což má za následek bezstarostné osvětlení s dlouhou životností pro širokou škálu prostorů a průmyslových odvětví.

Přečtěte si také:

Část 1: Udržitelnost

Část 2: Dobrá dostupnost