eshop
 

Více světla na výrobní lince snadno a rychle

13. 12. 2018
Až dvakrát více světla z jedné led zářivky T8/G13. Přesně tolik můžete získat z jedné z finských novinek LED zářivky Valtavalo G5 - High Power.

"Potřebovali jsme zvýšit osvětlenost na výrobní lince, neboť po změně výrobního programu jsme museli nechat prostor znovu zkolaudovat. Hygiena měla připomínky k nedostatečnému osvětlení, které vyplynulo z požadavku na vyšší intenzitu osvětlení nového výrobního procesu. Protože používáme zářivková svítidla, vyzkoušeli jsme předloženou novinku - LED trubice Valtavalo G5 High Power, která slibuje až 2x více světla, konkrétně tedy 5700 lm z jedné 150cm LED zářivkové trubice."
Přesně to je situace, pro kterou je G5 High Power určena. Téměř dvojnásobný světelný tok však není to jediné, co může tato led zářivka nabídnout. Vedle toho nabízí světlo bez frekvenčního (podprahového) blikání, které stlačuje pod hranici 1% (běžné led trubice na trhu blikají na úrovni 30 %). Příjemné světlo bez stroboskopického efektu, uvítají hlavně všichni zaměstnanci, neboť neviditelné blikání neuniká pozornosti oční sítnici, na kterou blikání ať chceme nebo ne dopadá a mozek ho musí "filtrovat", z čehož nás pak může bolet hlava, můžeme cítit vnitřní napětí, neklid apod.

Dalším argumentem pro schválení vaší investice bude určitě i životnost 83 000 hodin a záruka 5 let.

Pro rychlou, snadnou a bezpečnou výměnu uvádíme, že led trubice Valtavalo jsou zatím jediným standardizovaným led zdrojem současnosti. Splňují totiž normu EN 62776 (ČSN EN 62776) pro dvoupaticové retrofitní led zářivky T8/G13, která stanovuje požadavky na mechanickou, elektrickou a optickou konstrukci zdroje a zajišťuje její bezpečnost, kompatibilitu a vyměnitelnost po další desetiletí.

S led trubicemi tedy nemusíte měnit celá svítidla, stačí vyměnit zářivku. U těles s tlumivkou postačí vyměnit startér za LED "startér" a vložit led trubici. U rozsáhlejších instalací je pak zapotřebí odpojit kompenzační kondenzátor (zářivky mají nízký účiník a led trubice Valtavalo mají kompenzaci účiníku v sobě), aby nedocházelo k překompenzování instalace a k nežádoucím jevům v síti.

V případě těles s elektronickým předřadníkem vychází pak úprava těles pro kompatibilitu s led trubicemi Valtavalo z doporučení evropské komise z roku 2012 LVD ADCO (Safety of LED T-type replacement tubes and modified luminaires - Ref. Ares(2015)577965 - 11/02/2015). Elektronický předřadník elektrikář přepojí dle schématu Valtavalo. Pro tyto případy je Vám pak k dispozici naše technické oddělení.  

Vyberte si i z dalších led zářivek T8/G13 značky Valtavalo:
LED zářivky G4 – neblikající, 125 000 hodin životnosti, záruka 7 let
LED zářivky E3 – ekonomická varianta led zářivky Valtavalo, 64000 hodin životnosti, záruka 5 let
LED zářivky G5 High Temp – neblikající led trubice do vysokých teplot až +70°C, 125000 hodin životnosti a 5 let záruka
LED zářivky G5 Dimmable – stmívatelná led trubice kompatibilní se stmívači Trailing Edge, SwitchDim a DALI